forside Rodekassen Link Masser af gratis programmer Familie Gode råd om sikkerhed, programmer, din pc, fjernelse af virus Masser af spil Alt til webmasteren Virus informationer, , check din pc for spyware, check din firewall, check dit virus-program
Koder Koder 2 Skriv i min gæstebog Gratis ting Test side Send mig en mail Toplister
De daglige nyheder TV programmer Reklamer Tilføj dit link Quick link Konkurrence siden DR tekst tv TV2 tekst tv Horoskop
XP baggrunde XP baggrunde 2 XP baggrunde 3 XP baggrunde 4 XP baggrunde 5 XP baggrunde 6 XP baggrunde 7 XP baggrunde 8

      

Råd om sikkerhed, tips & tricks, gratis programmer

Oversæt siden til dit eget sprog -->

<--Translate this page to your own language

Gode råd om sikkerhed.

Tips og tricks

Tips og tricks

Alt koster 5$

.

 

 

                                                                     Nem måde at tjekke et program for spyware.
Har du fundet et godt freeware-program på nettet, og vil du tjekke det for spyware før du downloader, så er her en meget nem måde:
Gå ind på søgemaskinen Google og skriv i søgeboksen følgende:
"Navnet på det program du har fundet" "+Spyware"
f.eks. "Hotbar" "+Spyware"

 

Eweek har kigget efter de bedste og gratis sikkerhedsværktøjer. Deres liste ser sådan ud:

1. Secunia Personal 
Software Inspector

Fra de hjemlige farvande kommer Secunia Personal Software Inspector. Den undersøger .exe, .dll, og .ocx-filer og matcher deres fingeraftryk imod en sikkerhedsmotor for at tjekke, om man benytter komponenter, som ikke er opdaterede og fejlrettede. Og giver oven i købet en hjælpende hånd, hvis det skulle være tilfældet.
https://psi.secunia.com/

2. OpenDNS
Her skal man ikke engang installere noget som helst. Ved at ændre DNS-tjeneste til OpenDNS får man indholdsfiltrering, blokering af porno-.sites, blokering af sites med Phishing og bølleprogrammer, samt beskyttelse imod DNSD-angreb.
http://www.opendns.com

3. Haute Secure
Denne gratis browser-plugin til Internet Explorer og Firefox advarer mod såkaldt drive-by-angreb, hvor tilfældige og ofte helt legitime sites forsøger at installere bølleprogrammer på brugerens maskine.
http://www.hautesecure.com

4. Trend Micro RUBotted
Dette program, som stadig er en beta, 
kan overvåge Windows-maskiner 
for botnet-kommandoer, 
som fjernstyrer zombie-pc'er.
http://www.trendsecure.com/portal/en-
US/tools/security_tools/rubotted

5. AVG Anti-Rootkit
Som navnet siger, detekterer 
og fjerner AVG Anti-Rootkit rootkits, som hackere benytter 
til at skjule bølleprogrammer fra antivirus-software.
http://free.grisoft.com/doc/39798
/us/frt/0

6. ZoneAlarm Firewall
Nemmere at bruge end Windows 
Firewall, hvis man ønsker at 
finjustere programmernes 
adgang til nettet.
http://www.zonealarm.com/
store/content/
catalog/products/sku
_list_za.jsp?lid=nav_za

7. BitDefender 10 Free AntiVirus
Scanner, når behovet opstår, og understøtter scanning efter tidsskema. Putter inficerede filer i karantæne og indeholder rapport-funktion.
http://www.bitdefender.com/

8. CC Cleaner
Denne støvsugger fjerner systemets browser-historik og ubrugte cookies fra Internet Explorer, Firefox og Opera. Programmet indeholder også en funktion som renser registreringsdatabasen.
http://www.ccleaner.com/

9. WinPatrol
Overvåger Windows-computere 
for tegn på mistænkelig 
hacker-aktivitet.
http://www.winpatrol.com/
download.html

10. NoScript
Denne Firefix-plugin blokerer for JavaScript, Java, Flash og andre sager på nær på de sites, som brugeren angiver.
http://noscript.net/

Defragmentering i Windows XP

Jeg kan ikke køre Scandisk eller Diskdefragmentering på nogen måde! De starter hele tiden forfra!  Norton Internet Security & AntiVirus er slået fra, det samme er Opgavestyring & Pauseskærm, og jeg har i Luk programmet lukket samtlige ned - dog ikke Explorer & Systray og uden resultat.
Jeg bruger Windows XP Home Edition.
Kan I hjælpe? På forhånd tak.
Med venlige hilsener
Anonym

En løsning på problemet kan måske være at starte maskinen i fejlsikret tilstand:
Tænd computeren og lige før den begynder at starte Windows, trykker du på disse tre taster samtidig: CTRL + Alt + Delete.
Maskinen genstarter og fortæller (forhåbentlig), at der skete fejl under sidste opstart, og at den nu vil starte Windows i Fejlsikret tilstand. Det er helt ok. Hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen. Når maskine er i fejlsikret tilstand skulle du kunne scandiske og defragmentere.
Held og lykke.

E-mail: 10 gode råd

 1. Lad være med at åbne e-mails med vedhæftede filer sendt fra folk, du ikke kender, specielt hvis e-mailen er på et andet sprog end dansk. E-mails med vedhæftede filer er den mest brugte metode til at udbrede orme og virus.
 2. Opdater dit antivirusprogram ofte - helst mindst en gang om ugen - med de nyeste opdateringer. Antivirusprogrammer kan ofte sættes op til automatisk opdatering via Internettet, f.eks. hver dag eller hver gang maskinen er på Internettet. Iværksæt scanning af alle vedhæftede filer, hvis der er blot den mindste mistanke om virus. Hellere en scanning for meget end en for lidt.
 3. Vær opmærksom på, at dokumenter kan indeholde makroer, som kan være såkaldte makro-virus, afsenderen ikke har opdaget.
 4. Vær særligt opmærksom på vedhæftede filer med endelsen .VBS. Det kan være et script, som iværksætter uhensigtsmæssige handlinger på computeren. Slå eventuelt muligheden for at køre scripts fra ved at gå ind i Outlook Express' indstilinger under fanebladet "Sikkerhed" og markere punktet "Klassificeret zone (mere sikker)".
 5. Lad være med at afvikle .EXE-filer, eller andre programmer, før de er blevet scannet med en opdateret virusscanner. Mange såkaldte gratisprogrammer indeholder virus eller trojanske programmer.
 6. Sæt en regel op i dit mailprogram, som afviser e-mails med en bestemt tekst i emnefeltet, f.eks. 'ILOVEYOU' eller andre kendte e-mail-vira - alt efter hvad der er aktuelt.
 7. Vær forsigtig med at være en del af en mailingliste. Muligheden for at blive ramt af et "virus-udbrud" stiger betydeligt.
 8. Send ikke ukritisk kædebreve, vittigheder, spil, billeder osv, før det er sikkert, at e-mailen ikke indeholder virus.
 9. Det er en god idé at oprette en alternativ e-mailadresse på Hotmail eller lignende, som kan bruges, hvis man bliver bedt om at opgive sin e-mailadresse på et websted f.eks. i forbindelse med en konkurrence. Jo færre der har din rigtige e-mailadresse, desto mindre er risikoen for, at den bliver bombarderet med spam (mail sendt uopfordret til utallige e-mail-adresser ofte fra en falsk afsenderadresse).
 10. Svar aldrig på spam. Der er overvældende sandsynlighed for at blive bombarderet med mails, hvis man svarer, også selv om man blot forsøger at blive slettet fra den pågældende mailingliste. Slet altid spammail.

Gode råd til at begrænse spam

Mange danskere føler sig i dag generet af spam. Spam er e-mails, der sendes til dig, uden at du i forvejen har bedt om det og med tilbud om varer, du kan købe eller eksempelvis indeholdende politiske budskaber.

Langt de fleste spam-mails indeholder tilbud om varer, du kan købe. Nogle føler sig generet af disse spam-mails, mens andre ser det som en mulighed for netop at købe noget. En ting er dog sikkert: Det er ulovligt at sende spam.

De danske regler på området håndhæves af Forbrugerombudsmanden og indeholder et totalt forbud mod kommerciel spam. Det du dog skal huske er, at hvis du selv har bedt om at få tilsendt e-mails med gode tilbud eller tidligere har købt en tilsvarende vare, er det ikke ulovligt.

Gode råd om virus

 • Kør altid et antivirusprogram på din computer
 • Sørg for, at antivirusprogrammet opdateres automatisk
 • Hav en personlig firewall
 • Slet e-post fra ukendte afsendere uden at læse dem
 • Slet e-post uden at læse dem, hvis teksten i emnelinjen ikke giver nogen mening, ser underlig ud eller undtagelsesvis er på engelsk
 • Vær forsigtig med hjemmesider, der vil have dig til at gøre noget
 • Vær forsigtig med hjemmesider, e-post og filer, der ser specielle ud
 • Vær forsigtig med programmer, du får tilsendt, eller du finder på suspekte hjemmesider Indtast aldrig din e-postadresse på hjemmesider, du ikke har tillid til
 • Opdater dine programmer ofte
 • Tag backup af vigtige filer regelmæssigt
 • Hav installationsdisketter eller cd’er klar til enhver tid
 • Følg med i pressen
 • Brug din sunde fornuft

Sikkerhedsværktøjer

Man hører ofte historier i pressen om, hvordan fremmede kan hacke sig ind på ens computer, og om virus der i løbet af nul komma fem har spredt sig over hele verden og inficeret alle computere. Inden du klipper ledningen til nettet, er der nogle værktøjer, du kan installere, som vil forbedre din computers modstandskraft overfor fremmede vira og låse døren og trække persiennerne ned for de nysgerrige, der måtte ville kigge ind. Samtidig kan du selvfølgelig også overveje, om der er de store hemmeligheder på din computer, så din sikring står i mål med indsatsen. Men under alle omstændigheder er det - også på nettet - værd at sikre sig overfor de mest åbenlyse farer.

Antivirus
Der findes enkelte gratis antivirusprogrammer. Vi har kunnet finde 2, der indeholder mulighed for løbende opdatering af virusdefinitionerne, og det er noget af det vigtigste ved et antivirusprogram, at det altid er opdateret. Vigtigt: Vær opmærksom på, at de programmer, vi henviser til, muligvis ikke længere er gratis, når du læser dette. Det er også muligt, at du vil opnå en bedre sikring ved at benytte kommercielle produkter.
 • AntiVir
  Dansk side, der fortæller om programmet, og hvor man kan downloade det.
 • AVG
  Populært, gratis antivirusprogram
 • download.com
  Side med antivirusprogrammer
 • Tucows
  Side med antivirusprogrammer og meget andet.
Firewalls
En firewall er oversat fra engelsk en brandmur, og det angiver fint, hvad meningen med firewalls er; at holde noget ude, der potentielt kan ødelægge dit arbejde på computeren.

Har du Windows XP, er der en indbygget firewall i denne, som du kan slå til. Og Linux og andre open source styresystemer har også firewalls indbygget.

Ad- og spyware
Ad-, spy eller trackware, kært barn har mange navne, og det har nogle af de rigtig upopulære åbenbart også. Denne type programmer eller kodestumper "følger med", når du installerer visse share- og freeware programmer, eller downloader andre typer filer. Efterfølgende kan de følge med i, hvad du laver på nettet, ændre i opsætninger i styresystemet og lave meget andet ballade, det er rarest at være fri for.

Heldigvis er der kommet programmer, der kan finde og fjerne de ovennævnte programmer, selvom der har været eksempler på, at "fjerneprogrammerne" selv har indeholdt spyware! Det har vi dog aldrig hørt om Ad-aware, og det er tilmed gratis. Husk efter installation at følge med i opdateringer i enten programmet eller referencefilen (fil, der indeholder oplysninger om nye spyware programmer, så Ad-aware kan fjerne dem).

free hit counter

 

.

 

Free counter and web stats